GRAZIA: Dit is het eetdagboek van Sanny Verhoeven

Sanny Verhoeven (37), bekend van Sanny zoekt Geluk, pent haar nieuwe The Sanny Side Up planner vol dromen, doelen en to-do’s, inclusief haar maaltijden. Grazia’s eetdagboek bijhouden was dus a piece of cake.

Maandag

“Sinds een paar maanden doe ik doordeweeks aan intermittent fasting, nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. Maar hoognodig, want ondanks dat onze dochters na vijf jaar eindelijk doorslapen – en wij dus ook – had ik weinig energie. Gelukkig helpt het vasten: ik heb meer energie en snoep minder. Daardoor is mijn buik veel platter. Vandaag ontbijt ik om elf uur met een smoothiebowl avocado/acai uit de diepvries met muesli en verse aardbeien. Ik bereid me voor op een online talk over positiviteit en lunch met een omelet met spinazie, tomaat, ui en drie eieren. Na mijn talk eet ik gezellig met mijn dochter een rijstwafel smeerkaas. We sluiten de dag af met een Vietnamese stoof met wortel, tomaat, pinda’s en tofu. Ik drink vaak de hele dag water. Vanavond nog eens drie glazen extra voor ik de sauna induik.”

Dinsdag

“Eerst de meisjes naar school brengen, dan thuis een half uur pilates met een meditatie als afsluiter. Daarna nagenieten met een havercappuccino in de zon. Om half elf ontbijt ik met plantaardige yoghurt met muesli, honing en watermeloen. Als lunch twee volkoren boterhammen met kaas, komkommer en tomaat, en een met wilde zalm en avocado. Dan de deur uit voor een podcastinterview met Anne en Esther van Vedder & Vedder. We kletsen over mijn nieuwe The Sanny Side Up planner en hoeveel rust dit brengt in een druk werk- en gezinsleven. Ik plan op zondag zelfs mijn eten voor de hele week en laat het bezorgen, dat bespaart me een hoop stress. Zoals vanavond: mijn man Jorg eet niet thuis en ik eet hetzelfde als de kids, namelijk twee rijstwafels met smeerkaas, een handje pistachenoten, halve paprika, bakje sperziebonen en een smoothie spinazie, aardbei en banaan. Daarna nog een maaltijd vervangende HUEL shake.”

Woensdag

“Mama-dag start ik thuis met mijn dochters met havermoutpap, appel, walnoot en banaan. Om twaalf uur lunchen bij de boerderij: ik zit nog vol van mijn ontbijt, eet wat druiven en drink water. Bij de boer nemen we een hoorntje ijs, ik kies een bol citroen. We fietsen en wandelen over de hei. Op de terugweg spontaan een frietje bij de frietkraam. Dan langs mijn ouders. Mijn vader kookt altijd zalig, deze keer: komkommertomaatsalade met augurk, ratatouille met pasta en toe een Scholiertje bij de thee.”

Donderdag

“Rond half elf ontbijt met pap en havercappuccino. Sinds drie jaar werken Jorg en ik samen: in het begin wennen, maar door onze taken af te bakenen, gaat het nu juist heel goed. Voor een werkafspraak in de Hoxton rijden we naar Amsterdam. Ik lunch met een salade, vegaburger en rode bietensap. In de auto terug eet ik twee katten- dropjes. Eenmaal thuis maak ik salade van linzen, tomaat, avocado, komkommer, spinazie en basilicum. Daarna thee met een stuk witte bonbonbloc, mijn lievelings.”

Vrijdag

“Ik ontbijt om kwart voor negen met een maaltijd vervangende shake, omdat ik anders de lange poweryogales buiten bij de buurvrouw verderop niet volhoud. Mijn dochtertje Zoë gaat mee. Eenmaal thuis eet ik een volkoren boterham met belegen kaas en een met pindakaas en nootjes. Ik drink water en een havercappuccino. Dan komt de oppas en kan ik Mindful Money, onze nieuwe cursus over geld, voorbereiden. Tussendoor een appel en vegan proteineshake met bosbessen, havermout en banaan. ’s Avonds eten we pasta penne met gebakken feta, courgette, walnoot, tomaat en verse kruiden. Jorg en ik proosten met een glas van onze lievelingswijn, Clearwater Cove, op onze succesvolle business. We kijken een serie met onze guilty pleasure: Skittles.”

Zaterdag

“In het weekend ontbijten we vaak rond half tien. Deze zaterdag niet, voor mijn lezingen bij Rituals moet ik vroeg de deur uit. Eerst een powerontbijt: twee boterhammen met ei, een halve avocado en een kop thee. Na afloop lunch ik met een pastasalade met paprika, komkommer en courgette en ik drink twee koppen koffie. Eenmaal thuis stappen we met de kids en mijn ouders in ons bootje om te picknicken op het water. We eten stokbrood met smeersels als hummus, aïoli en tomatentapenade en allerlei soorten fruit: druiven, watermeloen, appels, perzik en chips… weekend!”

Zondag

“Op zondag maak ik mijn planning voor de rest van de week. Ik let op dat ik voldoende vrije tijd plan voor leuke dingen, plan ons eten en bestel boodschappen. Het geeft me rust en overzicht. Een ander favo ritueel is croissants halen bij de bakker. Ik ga voor een croissant met jam en drink een havercappu met een glas water. Een vriend viert zijn veertigste verjaardag op het strand, inclusief walking diner. Ik geniet van de risotto met asperges, burrata met tomaat en witvis. Perfecte weekafsluiter!”

Hieronder lees je de reactie van de diëtist.

Hey! Ik ben Sanny

Al meer dan 10 jaar deel ik in video’s, interviews en artikelen de manieren hoe je meer uit het leven kan halen.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

THE SANNY SIDE UP ONDERNEMERS RETREAT

THE SANNY SIDE UP ONDERNEMERS RETREAT

In deze week ervaar je de perfecte balans tussen productiviteit en ontspanning, met genoeg ruimte om samen lol te hebben, op te laden en de kracht van het eiland te ervaren.