Waanzinnig wijze lessen van experts

15 jaar geleden begon ik mijn zoektocht naar geluk en mijn levensdoel. Ik had keihard gewerkt om een badass carrière als actrice en presentatrice op te bouwen. Maar toen het eenmaal was gelukt en mijn langgekoesterde droom was uitgekomen, bleek de realiteit anders dan verwacht.

Ik vond niet het geluk waar ik zo naar verlangde. Ik vroeg me elke dag af: ‘is dit het nou? Ik greep naar zelfhulpboeken, bezocht evenementen en seminars over persoonlijke ontwikkeling. Ik verdiepte me in yoga en mindfulness. En zoals het universum het soms lijkt te regelen, kwamen er spontaan allerlei boeiende mensen op mijn pad die meer wisten over geluk en persoonlijke groei dan ik.

Elke dag groeide mijn wijsheid, en naarmate ik me meer verdiepte in bewustzijn en mindset, begon ik te begrijpen dat het leven niet maakbaar is, maar wel stuurbaar. Er zijn veel dingen waar we wel degelijk invloed op kunnen uitoefenen. Het begint allemaal bij je mindset, oftewel hoe je vanuit je overtuigingen naar de wereld kijkt.

Met elke nieuwe les groeide mijn verlangen om deze inzichten te delen. En zo ontstond tien jaar geleden het idee voor Sanny zoekt Geluk, mijn YouTube-kanaal. Hier vind je video’s met mijn persoonlijke bevindingen over geluk, en kun je de gesprekken bekijken die ik had met inspirerende experts.

Het is geweldig om te zien dat zelfs mijn oudere video’s nog steeds worden bekeken en dat ik hartverwarmende berichten ontvang van mensen die iets hebben gehad aan de kennis die ik deel.

In deze blog deel ik de meest waardevolle interviews. Misschien haal jij er ook iets waardevols uit.

2022
In gesprek met Swami Purnachaitanya, een Nederlandse Monnik die al jaren woont in de ashram van Art of Living onder leiding van Sri Sri Ravi Shankar. Hij reist de wereld over om workshops te geven over meditatie en schreef het boek Vind je innerlijke kracht. Ik had de eer dat hij mij thuis aan de keukentafel kwam vertellen over zijn levensverhaal en hoe we beter om kunnen gaan met al het heftige in de wereld.

2016
Byron Katie is een Amerikaanse spreker en schrijver en is wereldberoemd geworden door haar levenswerk: ‘The Work’. Dit is een methode met 4 vragen die je aan het denken zet over je eigen (negatieve) gedachtes en denkpatronen. Je zult inzien dat hetgeen waar je tegen vecht, vaak voortkomt vanuit je eigen gedachten. Deze methode helpt je om dit te veranderen zodat je volmaakt gelukkig kunt zijn.

2016
Wanneer je het hebt over familieopstellingen. Dan klinkt al gauw de naam van Els van Steijn. Ze is bekend van haar bestsellers ‘De fontein, maak wijze keuzes’ en de opvolger De fontein, vind je plek’.
Ze legt uit hoe ons familiesysteem werkt, en hoe belangrijk het is om je eigen plek in te nemen binnen jouw familie. Om niet de verantwoordelijkheden van onze ouders te willen dragen. De fontein is een mooie metafoor voor familiesystemen. Jaren na dit interview heb ik zelf ook een aantal familieopstellingen gedaan, en ik kan alleen maar zeggen dat het ontzettend helend is om je hierin te verdiepen, en dat het je altijd meer inzicht zal geven in bepaald (belemmerend) gedrag.

2016
Michael Pilarczyk is expert op het gebied van mindset, meditatie en persoonlijk succes. Hij werkte jarenlang bij de grootste radiozenders van Nederland, wat hem op jonge leeftijd miljonair maakte. Dankzij een verkeerde investering verloor hij al zijn geld en had hij ineens miljoenen schuld, toch werd hij later opnieuw miljonair. Maar dat kwam voor Michael niet als een verrassing. Michael vertelt heerlijk bevlogen over hoe je je passie vindt, het universum, en hoe je je doelen behaalt.

2017
Wie mij al langer volgt, weet dat ik geloof in energie en dat er meer is hier op aarde dan we met ons blote oog kunnen waarnemen. Ik vind het fantastisch dat er mensen zijn zoals Hans Andeweg. Hij heeft een het speciale talent om energie te voelen, te zien en te verbeteren. Hij doet dat met zijn bedrijf Eco Intention op grote schaal en geeft hier ook les in. In dit interview dat ik in samenwerking met Happinez maak neemt hij ons mee in zijn wereld en maakt hij het onzichtbare zichtbaar: We gaan energie voelen in het bos.

2021
In deze serie vraag ik succesvolle vrouwen, die alles maar lijken te kunnen, hoe zij toe werken naar hun doelen. Hoe maken ze hun planning en hoe gaan ze om met tegenslagen? Stijlicoon en ondernemer Lonneke Nooteboom vertelt in dit interview openhartig over haar méga heftige wake-up call. Lonneke startte haar online carrière toen ze 40 jaar was, omdat ze daarvoor altijd dacht dat ze te oud was om zichzelf op de foto te zetten. Ze vertelt hoe het haar is gelukt om over die angst heen te stappen, en hoe ze zichzelf nu helemaal durft te laten zien. Verder nemen we een kijkje in haar stijlvolle huis in België.

2021
Lou Niestadt verdiept zich net als ik al jaren in de positieve psychologie, kwantumfysica en de wet van aantrekkingskracht, beter bekend als The Law of Attraction. Samen kunnen we eindeloos praten over deze fascinerende onderwerpen. Omdat ik jullie altijd meeneem in mijn zoektocht naar verdieping en geluk, neem ik jullie ook mee in dit gesprek. We praten over manifesteren, want hoewel ik al veel mooie dingen gemanifesteerd heb in mijn leven, merk ik dat je over dit onderwerp nooit bent uitgeleerd en dat je altijd weer een laagje dieper kunt. Daarnaast heb ik ook nog steeds vraagtekens over sommige dingen als het op manifesteren aankomt. Want hoe ga je om met ziektes en verlies? Lou vertelt openhartig over de tijd dat ze kanker had. En hoe ze hier toen mee is om gegaan. Haal eruit wat werkt voor jou 🙂 En besef; hoe groter je weerstand is tegen de wet van aantrekkingskracht, hoe groter de kans is dat jij hier echt wat aan zult hebben. Want of je er nou in gelooft of niet, zoals jij je nu voelt en hoe je nu praat over jezelf, de wereld of deze video. Dat is waar je meer van zult krijgen in je leven. Of je het nu wilt of niet.

2019
Laten we het eens over de liefde hebben! Jan Geurtz is gigantisch populair door de bestsellers die hij schreef over het doorbreken van belemmerende patronen en over relaties. Voor deze video zocht ik Jan thuis op, en praat ik met hem over zijn bekendste boek ‘Verslaafd aan liefde’. Want wat is eigenlijk een spirituele relatie? Hoe bouw je aan een gezonde relatie? En hoe raak je jezelf niet kwijt?

Hey! Ik ben Sanny

Al meer dan 10 jaar deel ik in video’s, interviews en artikelen de manieren hoe je meer uit het leven kan halen.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

THE SANNY SIDE UP ONDERNEMERS RETREAT

THE SANNY SIDE UP ONDERNEMERS RETREAT

In deze week ervaar je de perfecte balans tussen productiviteit en ontspanning, met genoeg ruimte om samen lol te hebben, op te laden en de kracht van het eiland te ervaren.